Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR)

Directe hulp voor Rotterdammers in nood

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam biedt snelle hulp aan Rotterdammers in armoede die zich bevinden in een acute financiële noodsituatie. Om de naamsbekendheid vergroten, en zo via hun uitingen Rotterdammers met sterke schouders aan te spreken die het noodfonds financieel willen ondersteunen, hebben zij mij gevraagd een infographic te maken over de armoede in Rotterdam, de werkwijze van de FBNR en hun behaalde resultaten.

Diensten: Infographic

Van data naar verhaal

Mijn eerste stap was het vragen aan de contactpersoon bij het Fonds om alle benodigde data te verzamelen en op te sturen. Aan mij de uitdaging om hier een lopend verhaal van te maken. Het vertellen van een verhaal is de essentie van een effectieve infographic. In dit geval begint de infographic met het benoemen van het probleem, de armoedecijfers in Rotterdam, om vervolgens de oplossing van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam uit te leggen en te eindigen in een call to action.

KVAN - Homepage boven vouw

Van schetsen naar infographic

Zodra het verhaal duidelijk is, ga ik over op het schetsen van elk afzonderlijk onderdeel. Hoe kan ik elk cijfer of stuk tekst visueel aantrekkelijk maken? Wanneer is het nodig om gegevens in een grafiek weer te geven en wanneer niet? Na het beantwoorden van deze vragen komt de definitieve opzet tot leven. Daarna voeg ik de huisstijlelementen toe, zoals kleuren, lettertypes en illustraties.

Infographic Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

“Dit project stelt ons in staat op een creatieve en duidelijke manier ons verhaal te vertellen aan mensen die ons nog niet kennen. Jacinta werkt supersnel en stelt de juiste vragen aan ons. We waarderen je inzet enorm.”

Suzanne Davis van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Volgende case
  • Strijd tegen stierenvechten: Infographic voor CAS International

    Infographic Anti Stierenvechten (CAS)