CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

Strijd tegen stierenvechten: Infographic voor CAS International

CAS International wil een einde maken aan stierenvechten. In Europa vindt stierenvechten nog plaats in drie landen: Spanje, Frankrijk en Portugal. In maart 2024 heeft CAS een onderzoek uitgevoerd naar de publieke opinie in deze landen. De resultaten worden gebruikt in de lobby rond de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni van dat jaar.

Diensten: Infographic

Meerderheid is tegen stierenvechten

Impact door design

Het ontwerpen van deze infographic bood mij de unieke kans om een directe impact te maken op het welzijn van dieren en bij te dragen aan een belangrijke maatschappelijke verandering, iets wat mij nauw aan het hart ligt.

Infographic CAS International: Meerderheid mensen in Europese stierenvechtlanden is tegen de wrede traditie

Helder en toegankelijk ontwerp

Omdat deze infographic een belangrijk doel dient, is het extra belangrijk dat de informatie duidelijk en makkelijk te begrijpen is. Daarom heb ik de data ingedeeld in drie thema's: het dier, de traditie en de EU. Deze thema's zie je terug in de afbeeldingen: de stier, de matador en de Europese vlag. De meest opvallende cijfers heb ik uitvergroot en waar de verschillen tussen de landen groot zijn heb ik deze laten zien in grafieken.

Keuze voor fotografie

Ik heb gekozen voor foto's in plaats van illustraties om een serieuze sfeer te behouden en sterker in te spelen op emoties. In plaats van de vaak bloederige beelden van stierenvechten, heb ik ervoor gekozen om de foto's te bewerken met een cartoonachtige stijl. Dit maakt de infographic prettiger om naar te kijken en benadrukt de drie afzonderlijke thema's.

Volgende case
  • Directe hulp voor Rotterdammers in nood

    Infographic Fonds Bijzondere Noden Rotterdam