Bouw Adaptief

Op weg naar klimaatbestendig bouwen

De provincie Zuid-Holland heeft een bouwopgave van 100.000 nieuwe woningen tot 2025. Deze grote bouw-opgave biedt de kans om deze woningen klimaat-bestendig te ontwikkelen en hiermee schade of duur-dere herstelmaatregelen in de toekomst te voorkomen. Daarom is het Convenant Klimaat-adaptief Bouwen in het leven geroepen.

Opvallende en eigentijdse uitstraling

Om het Convenant echt tot leven te brengen, was het essentieel om een uniek logo en een passende huisstijl te ontwikkelen, naast diverse andere uitingen en een doordacht website ontwerp. Het doel was om een opvallende en eigentijdse uitstraling te creëren, zodat het convenant zich duidelijk onderscheidt van de andere partners en direct de aandacht trekt.

Logo ontwerp Bouw Adaptief
Flyer Bouw Adaptief
Bouw Adaptief - Kaartje 'Wij doen mee'

Leidraad

Een van de deliverables was de leidraad. De leidraad is een afgesproken hulpmiddel dat ondersteunt bij het concretiseren van de klimaatambities en het beoordelen van de gebiedsontwikkeling op de klimaatthema’s.

Iconen als visuele gids

Voor een visuele weergave van de verschillende klimaatthema’s heb ik iconen ontworpen. Deze iconen worden gebruikt in elk hoofdstuk van de leidraad om de thema’s te benadrukken en gemakkelijk herkenbaar te maken. Ze dienen als visuele gids en voegen een vleugje creativiteit toe aan de leidraad, waardoor de informatie niet alleen informatief maar ook visueel aantrekkelijk wordt.

Bouw Adaptief - iconen
Leidraad Bouw Adaptief

Website

Het ontwerp van de website is ook met dezelfde aandacht en focus opgezet. Met een doordachte lay-out en aantrekkelijke visuals is de website een uitnodigende plek geworden waar bezoekers gemakkelijk informatie kunnen vinden en geïnspireerd raken om deel te nemen aan het Convenant.

Bouw Adaptief - Website design homepage
Bouw Adaptief - Website ontwerp Programma
Bouw Adaptief - Webdesign Leidraad
Volgende case
  • Happy people, daar doen we het voor

    Integron