Voetbal International2018-10-22T14:30:44+00:00

Project Description

Voetbal International

Infographic

Ter ondersteuning van een artikel over de transfermarkt in het Voetbal International magazine moest er een infographic ontworpen worden.

Het doel

Het doel van de infographic was een samengevat overzicht te geven van de conclusies die in het artikel benoemd worden. Deze conclusies zijn aangegeven met een nummer, welke moesten corresponderen met de visuals uit de infographic.

De oplossing

Om de nummers van de conclusies goed op te laten vallen heb ik deze vormgegeven in de vorm van gouden munten, omdat het artikel over aankopen en geldbedragen gaat.

De infographic is een combinatie van foto’s, illustraties en grafieken geworden. Waar het bij een conclusie belangrijker is om te zien wie de desbetreffende (bijvoorbeeld duurste) voetballer is, is er gekozen om hier zijn portret weer te geven. Waar het belangrijker is om het verschil in bijvoorbeeld de bedragen te laten zien is er gekozen voor een grafiek.

Om ervoor te zorgen dat de infographic ook online op ieder device te bekijken is, is er ook een mobiele variant ontwikkeld.

NLgroeit 

Infographic

Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen?